Facebook Twitter Instagram Google + YouTube flickr 

Seu electronica

Presentació de l’Observatori Global del Son de Lleida

La directora de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Montserrat Macià, ha donat la benvinguda aquest divendres a l’acte de signatura del conveni de creació de l’Observatori Global del Son a Lleida que signen Ad Salutem Institute for Healthy Sleep, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i la Universitat Internacional de Catalunya. L’acte ha comptat amb les intervencions del regidor de Polítiques per als drets de les persones de l’Ajuntament de Lleida, Xavier Rodamilans; el fundador d’Ad Salutem. Institute for Healthy Sleep, Antoni Esteve; el Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya, Albert Balaguer; i la directora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB), Elvira Fernàndez.

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI, ha fet un repàs històric de l’edifici de l’IEI, que va aixoplugar les set entitats sanitàries privades que hi havia al segle XVI i es va convertir en el que es coneix com l’antic Hospital de Santa Maria. En aquest sentit, ha explicat que aquest lligam amb la sanitat mai s’ha perdut.

L’Observatori Global del Son és una plataforma que té per objectiu promoure l’estudi, la recerca, la divulgació, l’ensenyament i la promoció del son saludable, tenint en compte la manca de son saludable s’ha relacionat amb un major risc d’adquirir  certes malalties com la diabetis, l’obesitat, el Parkinson i alguns trastorns cardiovasculars  i metabòlics, i fins i tot s’ha associat amb major del risc de mortalitat.

El son de qualitat és clau per al descans, per a la regulació de l’energia, per al desenvolupament del sistema nerviós, per a la consolidació de la memòria i per a la regulació de l’humor, la irritabilitat i l’ansietat.