Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

La Sala Gòtica obre l’exposició ‘280 anys’, de Carles Pujol

La Sala Gòtica de l’IEI acull l’exposició de ‘Carles Pujol ’280 anys’, que restarà oberta fins el 16 de setembre.

 ‘280 anys’ incideix en els temes fonamentals de l’obra de Carles Pujol: el temps i l’espai. Quan l’artista va rebre l’encàrrec de la Sala Gòtica, es va fixar en el retaule barroc que l’espai conté. Va proposar un diàleg comparatiu entre dos llenguatges artístics, un de l’any 1738 i el seu, d’aquest 2018.

Carles Pujol (Barcelona, 1947) es forma a Belles Arts de Barcelona i a la Escuela Central de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. L’any 1974 marxa a París, on s’hi troben alguns dels artistes catalans més experimentals del moment –Joan Rabascall, Jaume Xifra, Antoni Miralda o Benet Rossell.

Ha exposat en llocs com el Col·legi Arquitectes (Bcn), galeria Metrònom (Bcn), CAN (Pamplona), Fundació Miró (Bcn), Institut del Teatre (Vic), Círculo de Bellas Artes (Madrid), Museu Morera (Lleida), Palau de la Virreina(Bcn),  Museu Municipal (La Haia), Museu Jovellanos, (Gijón), Fundació La Caixa (Bcn), Universidad Nacional (Mèxic D.F.), Kunst-Halle (Baden-Baden), Centre d’Art Santa Mònica (Bcn), Espai Guinovart, Museu d’Art (Girona),  MEIAC (Badajoz), Museu d’Arts Electròniques (Karlsruhe) o Museu d’Art (Graz). La seva extensa obra com a videoartista s’ha mostrat també en certàmens i festivals especialitzats, com ara Buenos Aires, Barcelona, Sao Paulo, Sant Sebastià, Paris, Timisoara, Santander, Copenhaguen, Sidney, Madrid, Anvers, Berlin, Viena, Kassel, Lleida o Huelva.

A finals dels 60 inicia la seva carrera com a artista amb un llenguatge plenament plàstic, tant pictòric com escultòric. Tot i que el seu procés de treball ha evolucionat de la superfície pintada fins a l’ocupació dels espais a través de les instal·lacions amb el recurs del vídeo interactiu, el dibuix sempre ha estat la base de totes les obres.

Els temes fonamentals del seu treball són el temps i l’espai. La geometria i la gestualitat són l’eix dels elements constants de la seva obra, com són el color negre, el marc i la multiplicitat i coexistència de punts de vista.

Tot plegat, fa que Carles Pujol sigui tot un referent de l’art contemporani català. La seva influència es deixa notar en alguna de les noves generacions d’artistes conceptuals.

Des de fa uns anys, Carles Pujol alterna Barcelona amb Cubells per viure i treballar.