Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

L’església de Covet, a Isona i Conca Dellà, seu de l’onzena Trobada de Centres d’Estudis de Lleida, la Franja, Aran i Andorra

Els Centres d’Estudis de Lleida, la Franja, Aran i Andorra preparen pel proper dissabte. 16 de juny l’onzena edició de la trobada anual. En aquest cas, el Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà ha escollit l’església de Santa Maria de Covet d’aquest municipi, com a lloc de celebració de l’esdeveniment.

La jornada comptarà amb la presentació de projectes a càrrec de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana  (CCEPC) i de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), a més de l’inventari de danses vives; una xerrada sobre ’30 anys de projectes i il·lusions’, a càrrec del Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà, la presentació d’altres projectes a càrrec dels centres d’estudis participants i una visita a Covet i a Isona.

L’objectiu dels centres d'estudis és unir la recerca voluntària i acadèmica per tal de democratitzar el saber dels àmbits de coneixement científic. En l’actualitat hi ha més d’un centenar de centres adherits a la Coordinadora que contribueixen a personalitzar el territori, a dotar-lo de coneixements, de crear perspectives, de propiciar propostes i de generar opinió.

La CCEPC és una associació de caire federatiu constituïda l'any 1992 per posar en comú projectes, inquietuds i problemes dels centres i instituts d'estudis. En formen part més de 120 centres i instituts d'estudis o altres entitats similars que, d'una banda, tenen com a objectiu l'estudi, la promoció, la divulgació, la difusió i la defensa del patrimoni cultural i natural i altres temes humanístics, en l'àrea territorial on desenvolupin llur activitat, i de l'altra, utilitzen el català com a llengua d'expressió i comunicació. El nostre àmbit d'actuació són els territoris de parla catalana.

L’IRMU és una fundació privada de la CCEPC la finalitat de la qual és la difusió i el suport als projectes d’investigació i de promoció cultural dels centres i instituts d’estudis de parla catalana, entitats dedicades principalment a l’estudi de la història, el patrimoni cultural i natural i les ciències socials i humanístiques i a la divulgació cultural dins els àmbits local i comarcal.