Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

Enric Mir destaca l’excel·lent qualitat de l’Oli Nou amb DOP Les Garrigues i l’assenyala com a motor econòmic, cultural i turístic

El Pati de l’IEI ha acollit la presentació anual d’un dels productes més emblemàtics de les comarques lleidatanes.

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquesta tarda, de la presentació de l’Oli Nou amb DOP Les Garrigues. 
L’acte ha comptat amb la participació, entre altres, d’Enric Mir, vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida, i d’Enric Dalmau, president del Consell Regulador DOP Les Garrigues, a més de amb l’assistència de membres d’aquest consell i presidents de cooperatives.
En la seva intervenció, Mir ha destacat la gran tasca de la DOP, dels pagesos i productors, i la qualitat del producte del qual ha dit que és “referència dins el mercat internacional, tal com demostra la gran demanda i el reconeixement que té i els premis que recull”.
Tot i les dificultats en el procés de recol·lecció d’enguany a causa del mal temps, Mir ha assegurat que “la producció és excel·lent i consolida la gran oferta”. Ha destacat també el motor econòmic, cultural i turístic que suposa l’oli per a les Garrigues i que “ara queda perfectament completat amb la gran notícia que es va rebre ahir de què el paisatge de pedra seca, l’entorn emblemàtic de les Garrigues, ha estat reconegut com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. Una distinció i un reclam que ajudarà a donar visibilitat a la comarca i també als productes com ara l’oli”, va assenyalar.
En acabar els parlaments, els presents han pogut gaudir d’una exposició amb diferents elements, com ara una mostra de l’oli de totes les cooperatives inscrites a la DOP Les Garrigues per donar-lo a conèixer i fer un tast de cadascun d’ells, un espai per a petits tastets per als visitants elaborats amb oli d’arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues, sortejos, concursos, una zona infantil per dibuixar i pintar, i altres activitats, ja que l’objectiu era obrir la presentació a la ciutadania.