Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El lleidatà Joan Pallé guanya el Premi LARVA per a projectes d’arts visuals i creadors emergents. El guardó consistirà en una exposició individual a la Sala Gòtica de l’IEI, el mateix espai que acull, des d’avui i fins al 4 de febrer, una mostra col·lecti

El lleidatà Joan Pallé ha estat escollit el guanyador del premi LARVA-Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals, un guardó ideat pel Departament d’Arts i Patrimoni de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El premi consistirà en la producció d’una exposició individual a la Sala Gòtica de l’IEI, amb l’edició d’un catàleg.

La decisió del jurat s’ha donat a conèixer aquest vespre a la mateixa Sala Gòtica, l’espai que acull, des d’avui i fins al 4 de febrer vinent, l’exposició col·lectiva d’aquests premis LARVA, en la que hi participen els nou projectes finalistes.

La convocatòria d’aquest concurs, de caràcter biennal, es va obrir el passat 1 d’abril per tal de seleccionar, d’entre les 39 propostes presentades, els nou artistes que ara s’han inclòs en aquesta exposició col·lectiva, sempre cercant un anàlisi de l’estat del talent creatiu de les comarques de Lleida i obrint una finestra a les primeres oportunitats. Aquests artistes són Marta Bisbal (Fondarella), Joan Codina (Guissona), Xaver Marrades (Cervera), Marta Pruna (Cervià) i Roc Domingo, Miquel Gràcia, Ferran Lega, Joan Pallé i Oriol Rosell, tots ells de Lleida.

LARVA es va posar en marxa el passat mes d’abril sota una iniciativa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs que naixia amb la voluntat de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals, a la creació emergent i per donar a conèixer el teixit artístic de les terres de Lleida. La intenció d’aquesta convocatòria és la recerca i difusió de nous talents artístics, emergents o poc consolidats, i fomentar la creativitat i les iniciatives artístiques dins el territori.

La intenció no era guardonar obres concretes sinó artistes amb un potencial que el jurat considerés susceptibles de rebre un impuls. El jurat ha estat format per la directora de l’IEI, Montserrat Macià; el conseller del Departament d’Arts de l’IEI, Jaume Cuadrench; la comissària, crítica, coordinadora d’exposicions Arts Santa Mònica, Fina Duran; el director de la revista BonArt, Ricard Planas; el galerista Fidel Balaguer; el col·leccionista d’art Josep Anton Arnó; i el tècnic de l’IEI Anselm Ros.