Facebook Twitter Instagram YouTube flickr 

Seu electronica

El castells de Maldà i Verdú i el convent de Vallsanta, escenaris de la tercera edició del cicle ‘Trencant el silenci a la Vall del Corb’

El cicle, que se celebrarà els dissabtes 7, 14 i 28 de juliol, ha estat presentat avui a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El Duet Mínim, el Duet Lauzeta i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida formen el cartell del certamen

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat avui l’escenari de la presentació del cicle de concerts Trencant el Silenci a la Vall del Corb-Música, Castells i Patrimoni en viu 2018, que se celebrarà durant el mes de juliol als municipis de Maldà, Verdú i Guimerà coincidint amb la celebració de l’Any del Turisme Cultural.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Francesc Sabanés i del president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch. En la seva intervenció, Sabanés ha destacat l’aposta del cicle per dinamitzar el territori amb unes eines com són el patrimoni cultural i arquitectònic de la Vall del Corb i la música.

Tal com ha explicat Salvador Bonjoch, l’objectiu del cicle és “fer un maridatge” entre els dos elements que destacava Sabanés, de manera que es potenciï l’interès del públic pel “coneixement del territori i d’artistes vinculats al mateix”. El president del Consell Comarcal de l’Urgell també ha recordat el gran èxit que han tingut les dues edicions anteriors, superant els  600 espectadors cada any, i que de cara al futur la intenció es anar obrint el festival a diferents municipis de la zona. Aquesta proposta té, doncs, com a gran particularitat que pretén fer una barreja entre música, art i cultura, potenciant la zona on es desenvolupa des de tots els punts de vista. 

El cicle s’articularà en tres dissabtes del mes de juliol. El dia 7, el programa inclou una visita guiada a Maldà i el concert ‘Un moon de llunes’, a càrrec del Duet Mínim, format per Marta Bonet (veu) i Xavi Fillat (piano). El dia 14, s’ha programat una visita guiada a Verdú i el concert ‘Cançons al folk de llenya’, amb el Duet Lauzeta, format per Núria Garcia (violí) i Joan Baró (guitarra i bouzouki), que oferiran una selecció de música folk tradicional celta i catalana. El cicle acabarà el dia 28 de juliol en un dels seus escenaris icònics, el convent de Vallsanta, i inclourà una visita prèvia al Museu de Guimerà i el concert ‘Cançons populars dels Pirineus’, a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, format per 30 cantants, soprano, viola de gamba, flauta de bec, tiorba, guitarra barroca, violone i percussió, tot plegat sota la direcció de Xavier Puig.

L’organització dels concerts és una iniciativa de l’IEI, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Guimerà, Maldà i Verdú. Pel que fa a les entrades, cal recordar que són gratuïtes i limitades, amb la qual cosa cal fer reserva a l’Oficina Comarcal de Turisme de L’Urgell, a l’Ajuntament de Maldà o a l’Oficina de Turisme de Verdú.